Kindertandheelkunde

DSC01968

Kindertandheelkunde

Het vormen van goede mondverzorging op jonge leeftijd legt de basis voor een leven lang gezonde tanden en kiezen. 

We adviseren daarom ouders om regelmatig tandartsbezoeken te plannen en advies te vragen over de juiste mondzorg voor hun kinderen. We staan klaar om ouders en verzorgers te begeleiden en te ondersteunen bij het aanleren van de juiste poetstechnieken. 

Samen zorgen we ervoor dat uw kind een gezonde mond blijft gedurende het gehele leven. Het Gewoon Gaaf traject is speciaal ontwikkeld voor kinderen en wordt in onze praktijk toegepast door een lieve preventieve assistente

Wij zijn ervan overtuigd dat goede mondverzorging vanaf jonge leeftijd cruciaal is voor een gezond gebit. Daarom willen we ouders en verzorgers graag informeren over de juiste leeftijd om te beginnen met poetsen. 

Het wordt aanbevolen om te beginnen met poetsen zodra het eerste tandje van uw kind doorkomt, meestal rond de leeftijd van 6 maanden. Op dit moment is het belangrijk om een tandenborstel met zachte haren te gebruiken en een rijstkorrel grootte hoeveelheid fluoride tandpasta. Dit helpt bij het verwijderen van bacteriën en voorkomt tandbederf.

Naarmate uw kind ouder wordt, kunt u de hoeveelheid tandpasta geleidelijk verhogen tot een erwt grootte. Het is belangrijk om uw kind te begeleiden bij het poetsen tot de leeftijd van ongeveer 7 à 8 jaar, omdat ze mogelijk nog niet de motorische vaardigheden hebben om zelfstandig goed te poetsen. Blijf regelmatig toezicht houden en helpt indien nodig.

Wij adviseren om uw peuter (vanaf circa twee jaar) mee te nemen naar de tandarts. Neem uw kind mee naar uw eigen halfjaarlijkse controle zodat het kan wennen aan onze praktijk en ons team en ervaart dat de tandarts helemaal niet eng is.

Gewoon Gaaf is een leuke, speelse, op kinderen gerichte preventiemethode voor het individuele kind van 0 tot 18 jaar en ouders/verzorgers. Wij kijken samen met u en uw kind het gebit na en geven gepersonaliseerd advies.

Ook wordt er een risico-inschatting gemaakt; hoe goed zorgen de ouder en het kind voor het gebit? Hoe is het met de mondhygiëne? Breken er tanden of kiezen door? Is het kind aan het wisselen? Zijn er (beginnende) gaatjes? Op basis van deze risico-inschatting, wordt het moment gekozen waarop (de ouder van) het kind weer in de mondzorgpraktijk moet worden terug gezien.

Wanneer uw kind normaal gesproken zelf de tanden poetst, zonder hulp van een volwassene, willen wij u vragen dit voorafgaand aan het volgende bezoek ook zo te laten. De preventie assistente zal uw kind vriendelijk en duidelijk helpen om alle tandjes en kiesjes na te kijken.

Sealen is een preventief middel tegen gaatjes in het gebit. Dealen wordt vaak gedaan bij het doorbreken van blijvende tanden en kiezen. 

Soms hebben blijvende tanden en kiezen diepe groeven en putjes in de kauwvlakken die moeilijk met een tandenborstel zijn schoon te houden. Om gaatjes te voorkomen kunnen deze groefjes en putjes opgevuld worden met een zogenaamde fissuurlak.

Het gaat de aantasting van de glazuurlaag tegen en helpt bij erosie.

Tandheelkundige en mondhygiënische behandelingen voor kinderen tot 18 jaar worden volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Kinderen verdienen de beste tandzorg zonder financiële zorgen. Ons toegewijde team staat klaar om uw kind een comfortabele en kindvriendelijke ervaring te bieden.

Mond&Zo Maastricht

Mond&Zo Tandprothetiek

Geen wachtlijst! Nieuwe patiënten zijn welkom

Mond&Zo Maastricht

Mond&Zo Tandprothetiek