Klikgebit en prothese

DSC02133

Klikgebit en prothese

Bij Mond&Zo bieden we verschillende mogelijkheden voor het verkrijgen of vervangen van een kunstgebit, inclusief het populaire klikgebit op implantaten. 

Of u nu enkele of meerdere tanden mist of een volledig gebit wilt vervangen, onze ervaren tandarts en tandprothetici zullen u begeleiden bij het vinden van de juiste oplossing. Een kunstgebit is een uitneembare prothese die ontbrekende tanden vervangt. Voor extra stabiliteit en comfort bieden wij ook klikgebitten op implantaten. Dit betekent dat de prothese op implantaten wordt vastgeklikt, waardoor een stevige en veilige pasvorm wordt gegarandeerd.

Naast bovenstaande volledige protheses kunt u ook bij ons terecht voor het aanmeten van partiële protheses, in de vorm van kunststof of een frame. 

De weg naar een volledige prothese bestaat uit verschillende stappen, wij begeleiden u vanaf uw eerste afspraak tot en met jarenlange nazorg. Onze deskundige team zal nauw samenwerken met u, om een prothese op maat te maken die natuurlijk oogt, goed aanvoelt tijdens dragen, spreken en eten en aan al uw verdere wensen voldoet. We gebruiken geavanceerde technologieën en hoogwaardige materialen om optimale esthetiek en functionaliteit te bereiken, die uw kwaliteit van leven verbeteren.

Neem contact met ons op voor een consultatie en ontdek de mogelijkheden.

Een prothese gaat gemiddeld tussen de vijf en acht jaar mee, afhankelijk per individu. Naarmate een prothese langer gedragen wordt, slinken de kaken, waardoor de prothese niet meer goed aansluit en u een ingevallen gezicht kunt krijgen. Het is daarom belangrijk uw prothese op tijd te vervangen. 


Wanneer u al een volledig kunstgebit heeft, mag u iedere 5 jaar een nieuw kunstgebit aanvragen bij de zorgverzekering. Het vervangen hiervan wordt bijna volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Blijf dus niet te lang lopen met uw oude prothese, maar neem contact met ons op om te kijken naar de mogelijkheden.

Bij Mond & Zo helpen we u graag bij het vinden van de juiste oplossing voor uw ontbrekende tanden. Een gebitsprothese is een uitneembare prothese die ontbrekende tanden vervangt. Een klikgebit is een prothese die op implantaten wordt vastgeklikt.

Met een klikgebit geniet u van verbeterde kauwkracht, goed spreken en esthetiek. Het biedt een stevige pasvorm dankzij de verankering op implantaten, waardoor het geen beweging of ongemak veroorzaakt. U kunt met vertrouwen eten, praten en lachen, zonder zorgen over verschuivingen of een loszittende prothese. Onze tandprothetici begeleiden u door het proces. 

Ontdek de mogelijkheden van een klikgebit en herstel uw glimlach en levenskwaliteit. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Mond&Zo Maastricht

Mond&Zo Tandprothetiek

Geen wachtlijst! Nieuwe patiënten zijn welkom

Mond&Zo Maastricht

Mond&Zo Tandprothetiek