Tarieven

Tarieven

Bij Mond&Zo streven we naar betaalbare tandtechniek en tandprothetiek van hoge kwaliteit met eerlijke prijzen. We begrijpen dat transparantie en duidelijkheid essentieel zijn als het gaat om de tarieven voor tandheelkunde en tandprothetiek/techniek. 

Voorafgaand aan behandelingen stellen we derhalve een behandelplan, inclusief een overzicht van de te verwachten kosten. We zullen dit met u bespreken, zodat u volledig geïnformeerd bent over de prijzen en eventuele vergoedingen vanuit uw zorgverzekering. We vragen u, wanneer het begroting hoger is dan € 250,- voor akkoord te ondertekenen 

Onze tarieven zijn gebaseerd op de landelijke richtlijnen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Wilt u weten wat de kosten zijn voor een behandeling? Graag verwijzen we u dan naar de website www.tandarts.nl, hier vindt u alle codes en tarieven behorende bij uw bezoek aan de praktijk. 

Als u vragen heeft omtrent tarieven en vergoedingen, neem dan contact met ons op. We staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u te begeleiden bij het verkrijgen van de beste tandheelkundige zorg binnen uw budget.

Bij Mond&Zo declareren we altijd eerst bij uw zorgverzekeraar. Mocht u geen tandartsverzekering hebben of wordt (een gedeelte van) uw factuur niet vergoed, dan ontvangt u de (rest)nota voor de niet-vergoede behandelingen middels ons factoring bureau Payt. Onze rekeningen zijn duidelijk opgebouwd met verrichtingen, codes en behandeldata. 

Payt stuurt uw factuur middels een email. U kunt deze makkelijk inzien in uw eigen, streng beveiligde, online portaal.
Wilt u liever een papieren factuur, neem dan even contact met ons op.

Ook voor vragen met betrekking tot facturen en betalingsproblemen kunt u contact opnemen met de praktijk of inloggen op www.factuurinzien.nl met de gegevens die u van Payt heeft ontvangen.

Voor kinderen tot achttien jaar wordt het bezoek aan de tandarts volledig vergoed uit de basisverzekering, zonder eigen risico, met uitzondering van kronen, bruggen, implantaten en beugels.

Voor patiënten vanaf achttien jaar valt de meeste mondzorg niet in de basisverzekering. Dat betekent ook dat de rekening van de tandarts niet onder het eigen risico uit de basisverzekering valt. 

Voor sommige behandelingen geldt ook een eigen bijdrage. Mondzorg die wel in de basisverzekering zit, valt onder het eigen risico. Een kunstgebit en het klikgebit vallen wel in de basisverzekering, alsook de meeste behandelingen bij de kaakchirurg en bijzondere tandheelkunde. U kunt overwegen een aanvullende tandartsverzekering te nemen voor die tandartskosten die de basisverzekering niet dekt.

Geen wachtlijst! Nieuwe patiënten zijn welkom

Mond&Zo Maastricht

Mond&Zo Tandprothetiek