Veel gestelde vragen

Algemene vragen

De tandarts is eindverantwoordelijk voor de algehele mondzorg, behandelt eventuele gebitsproblemen en voert tandheelkundige behandelingen uit.

De mondhygiënist is gespecialiseerd in de algehele mondgezondheid en richt zich voornamelijk op het voorkomen van tandvleesproblemen, behandelen van aandoeningen in het tandvlees, zoals gingivitis en parodontitis.
De preventie assistent reinigt het gebit als de tandarts dat nodig acht. Daarnaast geeft zij voorlichting en instructies. 

Tandarts, mondhygiënist en preventie assistent werken vanuit het persoonlijk behandelplan van de cliënt en voeren nauw overleg met elkaar.

Bij nieuwe cliënten kan een overzichtsfoto (OPG) worden gemaakt. Om een duidelijk actueel beeld van tanden en kiezen te houden, wordt op indicatie meestal elke twee jaar kleine röntgenfoto’s (bitewings) van uw gebit gemaakt.

Maak voorzichtig heen en weer gaande bewegingen, zonder al te hard te duwen. Laat het hele gebit, zowel aan de wangkant, als aan de tongkant, als op de kiezen, de revue passeren. Wanneer u poetst met een elektrische tandenborstel, houdt u deze tegen iedere tand en kies en laat de roterende borstel het werk doen. Een goede poetsbeurt duurt twee a drie minuten. De tanden en kiezen worden schoon en de tandpasta heeft tijd om zijn beschermende werk (tegen gaatjes) te doen. Wanneer u vragen heeft omtrent poetsen kunt u dit met uw behandelaar bespreken. Eventueel kunt u uw elektrische tandenborstel meenemen bij uw bezoek.

Direct tegenover de praktijk zijn enkele parkeerplaatsen waar u uw auto kunt parkeren. U kunt er ook voor kiezen om uw auto op de parkeerplaats van winkelcentrum Brusselsepoort te parkeren. Denkt u er wel aan dat beide opties betaald parkeren zijn. Kijk voor openbaar vervoer op www.9292.nl

Ja, u kunt met een rolstoel naar onze praktijk komen.

Telefonisch zijn wij van maandag tot en met donderdag bereikbaar van 09.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.30 uur en op vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur. Wanneer onze praktijk gesloten is hoort u het antwoordapparaat met daarop alle praktische informatie. 

Binnen de praktijk of bij verwijzing naar een andere tandheelkundige zorgverlener worden gegevens gedeeld die specifieke achtergrondinformatie geven over de verwijzing. U wordt hiervan in kennis gesteld.

Uw gegevens kunnen ook door een waarnemer of (geanonimiseerd) voor overleg met andere tandartsen of mondhygiënisten worden gebruikt.

Inschrijven

U kunt zich online inschrijven bij onze praktijk via onze website, wij nemen dan contact met u op voor het maken van een afspraak. Ook kunt u bellen met onze praktijk.

Bij uw eerste bezoek maakt u kennis met ons. We reserveren ruim de tijd om een introductie te geven over de praktijk en onze werkwijze. Uiteraard vindt ook een eerste periodieke controle in de vorm van een intake plaats. Tijdens het eerste bezoek worden uw wensen, zorgen en doelen besproken en indien nodig een behandelplan opgesteld. We hebben voor het uitvoeren van de intake recente röntgenfoto’s nodig. Dit is de reden waarom er tijdens een eerste bezoek vaak nieuwe foto’s gemaakt worden. 

Als u wisselt van tandartspraktijk dient u zelf contact op te nemen met de oude praktijk met het verzoek om uw dossier (per mail) door te sturen naar ons. In verband met de wet op de privacy mogen wij dit niet voor u doen. U kunt wel een formulier ondertekenen waarin u ons toestemming geeft uw gegevens op te vragen, dan kunnen wij contact opnemen met uw oude tandarts.

Afspraken

Als u uw afspraak wilt annuleren dan kunt u het beste telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer 043-451 9000. Dan kunnen we eventueel meteen een nieuwe afspraak maken. U kunt ons ook mailen: info@mondenzo.nl

Wij reserveren graag genoeg tijd voor u. Wanneer u uw afspraak onverhoopt toch niet kunt laten doorgaan, hechten wij veel waarde aan het tijdig (minimaal 24 uur van tevoren) annuleren of verzetten van de afspraak. Als we geen tijdig bericht hebben ontvangen, dan moeten we de gereserveerde tijd helaas in
rekening brengen.

Oei, het kan zijn dat wij al geprobeerd hebben contact met u op te nemen, maar dat het niet gelukt is. Neem in ieder geval zo spoedig mogelijk contact met ons op om te overleggen of de afspraak nog kan doorgaan of dat we een nieuwe moeten maken. 

Kindergebit

Wij adviseren om je peuter (vanaf circa twee jaar) mee te nemen naar de tandarts. Neem het kind mee naar je eigen halfjaarlijkse controle zodat het kan wennen.

Wij zijn ervan overtuigd dat goede mondverzorging vanaf jonge leeftijd cruciaal is voor een gezond gebit. Daarom willen we ouders en verzorgers graag informeren over de juiste leeftijd om te beginnen met poetsen.

Het wordt aanbevolen om te beginnen met poetsen zodra het eerste tandje van je kindje doorkomt, meestal rond de leeftijd van 6 maanden. Op dit moment is het belangrijk om een tandenborstel met zachte haren te gebruiken en een rijstkorrelgrootte hoeveelheid fluoridetandpasta te gebruiken. Dit helpt bij het verwijderen van bacteriën en voorkomt tandbederf.

Naarmate je kind ouder wordt, kun je de hoeveelheid tandpasta geleidelijk verhogen tot een erwtgrootte. Het is belangrijk om je kind te begeleiden bij het poetsen tot de leeftijd van ongeveer 7 à 8 jaar, omdat ze mogelijk nog niet de motorische vaardigheden hebben om zelfstandig goed te poetsen. Blijf regelmatig toezicht houden en help indien nodig.

Bij Mond & Zo hebben we speciaal ontworpen tandenborstels en tandpasta voor kinderen, die aansluiten bij hun behoeften en leeftijd. Deze zijn kleurrijk, aantrekkelijk en maken het poetsen leuk en stimulerend voor kinderen.

Het vormen van goede mondverzorgingsgewoonten op jonge leeftijd legt de basis voor een leven lang gezonde tanden en een stralende glimlach. We moedigen ouders aan om regelmatige tandartsbezoeken te plannen en advies te vragen over de juiste mondverzorging voor hun kinderen.

Bij Mond & Zo staan we klaar om ouders en verzorgers te begeleiden en te ondersteunen bij het aanleren van de juiste poetstechniek en het belang van een goede mondgezondheid. Samen zorgen we ervoor dat je kind een gezonde glimlach behoudt gedurende zijn of haar hele leven.

  • Hou het tanddeel nat.
  • Ga direct met de afgebroken tand (indien mogelijk) naar de tandarts.
  • De tandarts bekijkt of het afgebroken stuk snel teruggeplaatst kan worden. Het kan zijn dat de tandarts de tand met tandkleurig vulmateriaal herstelt.

Geen wachtlijst! Nieuwe patiënten zijn welkom

Mond & Zo Brusselpoort

Mond & Zo tandtechniek